european public holiday startpage

Kaart van Duitsland


Inwoners: 82.2 Miljoen
Opp. in mijl²: 137.800
Hoofdstad: Berlijn
Map Weather Information Traffic

Duitsland


Bezoek Duitsland

Duitsland heeft een oppervlakte van 356.734 km≤. Het is een oud land waarvan de grenzen door de eeuwen vaak zijn veranderd. Na de Tweede Wereldoorlog werd Duitsland in twee landen verdeeld: Oost- Duitsland en West-Duitsland. In 1990 werd het weer ťťn land. Er wonen nu meer dan 80 miljoen mensen in Duitsland, de grootste bevolking van alle Europese landen, op Rusland na. Het land heeft een gematigd klimaat, met milde winters en niet te warme zomers.

Veel Duitse steden liggen aan een rivier. De Rijn is hiervan de belangrijkste. Deze verbindt het Ruhrgebied met de havens van Nederland en met de Zwitserse stad Basel. Ook is de Rijn bekend om de vele pleziertochten die er met een cruiseschip gemaakt kunnen worden. Langs de Rijn vind je dennenbossen, steile hellingen met wijngaarden en rotsen met middeleeuwse kastelen.

Berlijn is tegenwoordig weer de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Hier wonen 3,5 miljoen inwoners. Berlijn is jarenlang bekend geweest om de Muur die Oost en West scheidde. Nu Berlijn weer ťťn stad is, kunnen de toeristen de geschiedenis van Duitsland zien bij Checkpoint Charlie, de restanten van de Muur en ook bij de Gedšchtniskirche en de Brandenburger Tor.

Naast de grote industriegebieden, met auto- en machinefabrieken, en chemische industrie bij de grote steden, kent Duitsland ook een groot plattelandsgebied met landbouw en wijngaarden. Bekende wijnen zijn de Moezel en de Rijnwijn. In oktober vinden er langs de Rijn grote wijnfeesten plaats. In het noorden aan de Oostzee neemt het toerisme toe, vooral bij de eilanden RŁgen en Hiddensee. In Midden- en Zuid Duitsland liggen prachtige uitgestrekte bossen zoals het ThŁringer Woud en het Harzgebergte. In het zuiden van Duitsland ligt het Zwarte Woud, bekend van de koekoeksklok en de Schwartzwalderkirschtorte. Naast het mooie natuurschoon zijn er in Duitsland ook tal van middeleeuwse burchten en kastelen te vinden.

De Duitse keuken bestaat uit stevige kost, zoals aardappelen en worst. Daarbij wordt vaak bier gedronken.

Op Internet vindt je veel duitstalige informatie. Vaak afkomstig van reisbureaus die complete vakanties aanbieden. Ook de regionale informatie is via toeristenbureaus of provinciale of gemeentelijke websites te vinden.

Reis links Duitsland
Hotel Sites Duitsland
Huis/app. Duitsland
Campings Duitsland
Meer kaarten & route planners Duitsland

© Copyright 2018 Yke Veraart, Van Der Merschlaan 64 3705 TJ Zeist The Netherlands E-mail: contact<at>ycarta<dot>com
Worldtrotter - EuroTrotter - Africatrotter - Americatrotter - AustraliaTrotter - AsiaTrotter - Metyo - AveDia
Google
 
Webdesign by RETO