european public holiday startpage

Kaart van Portugal


Inwoners: 10.0 Miljoen
Opp. in mijl²: 35.100
Hoofdstad: Lissabon
Map Weather Information Traffic

Portugal


Een bezoek aan Portugal

De oppervlakte van Portugal is 91.642 km≤ en heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Het vormt samen met Spanje het Iberisch schiereiland. Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan en heeft een zeeklimaat met zachte winters en warme zomers. De zuidelijkste provincie Algarve is bekend als overwinteringsgebied voor Noord-Europeanen. De rivier de Taag deelt het land in tweeŽn met in het noorden groen heuvelland en in het zuiden een droge laagvlakte.

In Noord-Portugal stroomt de Douro waarlangs de wijngaarden van de port liggen. Vroeger werd de port met boten Porto vervoerd. De wijnoogst wordt gevierd met een van de grootste feesten van Portugal. In het zuiden veel kurkeiken, olijf- en amandelbomen. Ook is Portugal beroemd om zijn kleurrijk aardewerk.

De hoofdstad Lissabon is een belangrijke havenstad. Hier woont ongeveer een vijfde van de Portugezen. Vanuit de haven worden aardewerk, kurk, sardines, tomatensaus en wijn naar de hele wereld uitgevoerd. Lissabon is een oude stad, maar de meeste huizen dateren uit de 18e eeuw. In 1755 werd Lissabon door een grote aardbeving getroffen, die tweederde van de stad verwoestte. Porto is de tweede grote stad van Portugal en is onder andere bekend om de dubbele brug die Eiffel er bouwde. In de haven liggen de bekende scheepjes die de vaten met port vervoerden.

De Portugezen zijn de grootste viseters van Europa. "Bacalhau", gezouten en half gedroogde vis, die in vele varianten wordt opgediend, is de bekendste in Portugal. Daarnaast wordt er veel rijst, aardappelen en kool gegeten. Daarbij wordt ook de eigen wijn gedronken zoals de D„o en de Vinho Verde. Naar het Portugese eiland Madeira is ook de bekende zoete wijn genoemd.

Reis links Portugal
Hotel Sites Portugal
Huis/app. Portugal
Campings Portugal
Meer kaarten & route planners Portugal

© Copyright 2018 Yke Veraart, Van Der Merschlaan 64 3705 TJ Zeist The Netherlands E-mail: contact<at>ycarta<dot>com
Worldtrotter - EuroTrotter - Africatrotter - Americatrotter - AustraliaTrotter - AsiaTrotter - Metyo - AveDia
Google
 
Webdesign by RETO